VEELGESTELDE VRAGEN GEBOORTEKAART

PROEFSETJE

Hoe bestel ik zo’n mooi gratis proefsetje
Vul het formulier in met jullie adresgegevens. Kies een mooi kaartje of heb je een leuk idee voor het aanpassen van een bestaand ontwerp? Vermeld dit dan even in je berichtje.

DE GEBOORTEKAARTEN

Wat is het formaat van de geboortekaart?
De geboortekaartjes van mevr. Moos zijn leverbaar in 3 verschillende formaten:
  • vierkant enkel of gevouwen 13 x 13 cm
  • A6 enkel of gevouwen 14.8 x 10.5 cm
  • lang enkel 10,5 x 21 cm (dit formaat kan NIET dubbel).
Welk papier gebruikt mevr. Moos voor de geboortekaarten?
Mevr. Moos gebruikt 350 grams papier, afgewerkt met een luxe, matte lamineerlaag (afwerklaag). Verder kraft of karton papier met afgeronde hoeken.
Kunnen wij aanpassingen doen op de kaartjes die op de website staan?
Mevr. Moos past kleuren, teksten, lettertype en afbeeldingen van de oorspronkelijke ontwerpen graag voor je aan. Alle aanpassingen zijn bij de prijs inbegrepen. Het doel van mevr. Moos is het afleveren van een mooi product; een geboortekaart waar jullie ‘warm’ van worden. Onaangename verrassingen wil ze voorkomen; denk aan hoge ontwerpkosten, btw of verwerkingskosten. Al deze kosten zijn al in de prijs verwerkt. Het resultaat: een ontwerp op maat dat perfect past bij jullie wensen! Heb je zelf een idee dat je graag uitgewerkt wil zien? Laat maar weten! Mevr. Moos maakt een uniek ontwerp voor jullie lieve baby’tje!
Kunnen wij onze eigen afbeeldingen, tekeningen of foto´s aanleveren?
Ja, jullie kunnen helemaal zelf bepalen welke teksten, afbeeldingen, tekeningen of foto´s jullie op de geboortekaart willen drukken. Let er goed op dat je de afbeelding ook mag gebruiken (auteursrecht).
Wordt mevr. Moos op de kaart vermeld?
Op elke kaart wordt www.mevrouwmoos.com in de allerkleinste lettergrootte afgedrukt. Mevr. Moos pronkt graag, héél bescheiden, een beetje met haar mooie ontwerpen. Uitzondering: op de kraft en kartonkaarten staat het webadres van mevr. Moos NIET vermeld. Ik stel het wel op prijs dat je (na de geboorte) de facebookpagina van mevr. Moos “liked”.
Ik weet niet of ik een jongetje of meisje krijg. Wat nu?
Is het nog een grote verrassing of jullie een jongetje of een meisje krijgen? Geen enkel probleem! Jullie ontvangen 2 digitale proeven, één in een jongensversie en één in een meisjesversie van hetzelfde ontwerp. Als jullie prinsje of prinsesje geboren is geef je het geslacht door en zal mevr. Moos de gegevens in de juiste kaart verwerken. De andere kaart komt dan automatisch te vervallen. Hiervoor worden geen extra kosten berekend.
Ik wil graag een passend kraamkaartje, kan dat?
Kraamkaartjes staan niet op de website afgebeeld. Maar als je mevr. Moos een ontwerp of een idee per e-mail doorgeeft, maakt ze een passende offerte voor de geboortekaartjes én kraamkaarten. Via de mail kun je enkele voorbeelden van kraamfeestkaartjes opvragen.
Kan ik kaart ook digitaal aangeleverd krijgen?
Natuurlijk! Heb je familie, kennissen en vrienden in het buitenland? Om echt iedereen tijdig op de hoogte te brengen van jullie grote nieuws, stuurt mevr. Moos de geboortekaart, precies zoals de papieren versie, ook digitaal naar je toe. Het blijde nieuws verspreidt zich zo véél sneller dan met de postbode!
Wat is een digitale proef?
Dat is een digitaal voorbeeld van de kaart die jullie via e-mail ontvangen. Jullie kunnen deze proef bekijken in het programma Acrobat Reader (gratis te downloaden op www.adobe.com/nl/products/acrobat.html).
Kunnen wij naast de digitale proef ook een proefdruk op papier ontvangen voordat de baby geboren wordt?
Nee, dat is jammer genoeg niet mogelijk, de initiële kosten van het instellen van de machines zijn te hoog.
Kunnen wij afwijken van de aantallen kaarten die staan aangegeven?
De prijs die op de website wordt genoemd is de prijs voor 100 stuks; dit is de meest voordelige prijs per kaartje. Maar je kunt de kaarten in ieder gewenst aantal bestellen met een minimale afname van 75 stuks.

ENVELOPPEN

Zijn de kaarten inclusief enveloppen?
Nee de enveloppen (wit) kosten € 0,25. Bij de kraftkaarten worden kraft enveloppen (€ 0,25 per stuk) geleverd.
Kan ik de adressen ook door mevr. Moos op de enveloppen laten drukken?
Jazeker, de adreslabels worden kant-en-klaar afgeleverd € 0,35 per stuk. Passend bij de geboortekaart. Daar is wel een Excell-bestand met geadresseerden voor nodig. Mevr. Moos vraagt om een bestand te maken met 4 kolommen; kolom 1 aanhef+naam +achternaam, kolom 2 straat + huisnummer+ toevoeging, kolom 3 postcode, kolom 4 woonplaats, eventueel kolom 5, het land.

BESTELLEN

Hoe kan ik de originele babykaartjes bestellen?
Mevr. Moos maakt graag een ontwerpvoorstel dat precies past bij jou en je kindje. Jullie wensen en voorkeuren wil ze graag zo goed mogelijk verwerken in de geboortekaart. Vul het geboorteformulier in. Probeer deze zo gedetailleerd mogelijk in te vullen zodat ze weet wat jullie graag willen. Na ontvangst van dit formulier, mét al jullie voorstellen en wensen, gaat mevr. Moos aan de slag. De ontwerpvoorstellen worden altijd digitaal, in een PDF bestand naar jullie opgestuurd.

VERZENDEN

Wat is de levertijd van de geboortekaarten?
doorgeven geboortegegevens opbezorging op
maandag voor 10:30 uurdinsdag
dinsdag voor 10:30 uurwoensdag
woensdag voor 10:30 uurdonderdag
donderdag voor 10:30 uurvrijdag
vrijdag voor 10:30 uurmaandag
zaterdagdinsdag
zondagdinsdag
In uitzonderlijke gevallen kan de bezorging iets langer duren dan 1 werkdag. LET OP: DE VERWERKING VAN DE KRAFTKAARTEN DUURT 1 WERKDAG LANGER
Welke feestdagen gelden?
Wanneer jullie uitgerekende datum in december valt moet je rekening houden met de drukte bij de verschillende pakketdiensten en de drukkerij. We kunnen dan een levertijd van 1 dag niet garanderen. Probeer als jullie baby is geboren de geboortegegevens zo snel mogelijk door te geven. De Nederlandse feestdagen worden aangehouden, Goede vrijdag 14 april, Paasmaandag 17 april, Koningsdag 27 april, Bevrijdingsdag 5 mei, Hemelvaartsdag 25 mei, tweede pinksterdag 5 juni, Kerstmis 25 december en 26 december gesloten.
Hoe worden de kaartjes verzonden?
De geboortekaartjes worden verstuurd met de pakketpost en in 90% van de gevallen de volgende werkdag bezorgd. Tijdens vakanties en feestdagen kan het gebeuren, dat de pakketpost een extra werkdag nodig heeft. Houd hier dus rekening mee
Wat is de levertijd voor België?
Als je voor 10:30 uur bestelt op werkdagen, wordt je bestelling nog dezelfde werkdag verwerkt en verstuurd. De pakketdienst probeert de pakketten de volgende werkdag te leveren af te leveren in België. LET OP: DE VERWERKING VAN DE KRAFTKAARTEN DUURT 1 WERKDAG LANGER
Leveren ze het pakketje ook bij de buren?
Nee. De pakketdienst levert niet bij de buren; er moet iemand aanwezig zijn om een handtekening te plaatsen. Mocht je niet thuis zijn, bij je bestelling is het mogelijk om een ander afleveradres aan te geven.
Levert mevr. Moos ook in het buitenland?
Ook dat doet ze! Het is logisch dat de verzendkosten naar het buitenland hoger zijn dan het verzenden binnen Nederland of België. De kosten tot aan de grens zijn betaald en de extra kosten zal mevr. Moos aan jullie doorberekenen.
Ik heb zelf een drukkerij gevonden die de kaartjes wil drukken. Is dat mogelijk?
Ja hoor! Je kunt ervoor kiezen je kaartjes bij een lokale drukkerij te laten drukken. Dan hoef je geen verre verplaatsing te maken om je kaartjes op te halen. Je verliest zo ook geen 24 uur door verzending.
Wat moet je hiervoor doen?
Je vraagt de aanleverspecificaties op bij de drukkerij. Vlak na de geboorte bezorgen jullie mevr. Moos de laatste gegevens zoals: ‘geslacht, geboortedatum, gewicht, lengte, …’. Zij stuurt jullie vervolgens het drukklare PDF-bestand toe dat jullie aan de drukkerij doorgeven. Als je voor een eigen drukkerij kiest, gelden er natuurlijk andere prijzen dan bovenstaande stukprijzen. Je betaalt dan alléén de ontwerpkosten. Voor geboortekaartjes bedragen de kosten 100 euro, voor babyborrelkaartjes 45 euro. In deze prijs zit het aangepaste hoge resolutiebestand ‘klaar voor druk’. Adresstickers en enveloppen zijn niet bij deze prijs inbegrepen.
Wat zijn de verzendkosten?
Verzendkosten naar Nederland en België zijn in de prijs van het totaalpakket opgenomen. Kies je niet voor het totaalpakket dan zijn de verzendkosten 7,50 euro.

BETALEN

Per factuur
Betaling is achteraf bij ontvangst van de geboortekaartjes en gaat via een bankoverschrijving.
Wat ga ik in totaal betalen?
Is de prijsaanduiding niet duidelijk? Of wil je gewoon graag ineens de totaalprijs weten zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan? Geen probleem! Stuur een mailtje met een vrijblijvende prijsaanvraag en mevr. Moos stuurt je een overzichtelijke offerte.
Kunnen wij een bestelling annuleren?
Mocht je na ontvangst van de digitale proef van een geboortekaart de bestelling willen annuleren, dan kan dat. Mevr. Moos brengt dan 30,00 EUR ontwerpkosten in rekening; deze kosten komen volledig ten goede aan de Stichting Assistentiehond. Mocht de zwangerschap een trieste afloop hebben, dan spreekt het voor zich dat jullie geen factuur ontvangen. Ook voor deze emotionele, verdrietige gebeurtenis kan mevr. Moos een gedenkkaart ontwerpen. Jullie kunnen hier desgewenst voor kiezen.
geboortekaart olifant nils
geboortekaart Nils
doopsuiker Nils
doopsuiker Nils
overzicht geboortekaartje Nils
overzicht geboortekaartje Nils