INFORMATIE UNIEKE TROUWKAARTEN

Alles is geregeld: de trouwdatum is bekend, de trouwjurk en het kostuum hangen klaar en de feestzaal is geregeld. Jullie staan in de startblokken voor de mooiste dag van je leven. Natuurlijk wil je dit belangrijke moment graag delen met je vrienden en familie. En met een leuke trouwkaart wil je iedereen op een originele manier uitnodigen voor deze speciale dag.

Met unieke trouwkaarten bepaal je al een stukje de sfeer voor jullie trouwdag. Goed dus om er van te voren over na te denken en een idee te hebben over wat er in de uitnodiging moet komen te staan. Houd je van formeel of informeel? Kies je voor een bepaald thema of is er iets anders waarmee je deze dag wilt kleuren? Het is jullie dag en je kunt het invullen zoals jij dat wilt. En natuurlijk wil je iedereen, inclusief jezelf, een gezellige dag bezorgen. Met de tekst en de vormgeving van je trouwkaart breng je alle genodigden alvast een beetje in de stemming voor deze dag.

unieke trouwkaarten
unieke trouwkaarten

Wat moet er zeker op een trouwkaart staan?

Er zijn veel dingen die je zeker moet noemen als je wilt dat iedereen op de juiste plek en het goede tijdstip present is… en WIE er gaat trouwen!
Dus:

Jullie namen moeten erop!
In welke volgorde maakt niet zoveel uit. Vroeger werden ook nog wel eens de namen genoemd van beide ouders, maar dat is in Nederland niet meer zo in gebruik. Maar als je dat chic vindt, doe je dat toch?

Datum trouwdag en gegevens hierover
Deze informatie moet duidelijk zijn natuurlijk. Wanneer gebeurt het allemaal? De tijden, de plaatsen, gemeentehuis en de kerk eventueel. Alles liefst in chronologische volgorde en met duidelijke vermeldingen. Feitelijke informatie waar je niet omheen kunt.

Het feest en/of een receptie
Laat iedereen weten waarvoor ze zijn uitgenodigd. Maak, als dit je bedoeling is, een onderscheid tussen mensen die de hele dag welkom zijn en gasten die je speciaal uitnodigt voor de receptie. Geef aan hoe laat het begint, waar het allemaal gaat gebeuren en noem gerust eindtijden om duidelijk te maken dat het geen eindeloos feest of receptie moet worden.

Routebeschrijvingen voor de gasten
Alles loopt op rolletjes en jullie zijn helemaal klaar voor de ceremonie. Ondanks jullie goede voorbereidingen komen er altijd mensen te laat. Geen parkeerplaats te vinden of gewoon geen goede routebeschrijving en te lang gezocht naar de locatie. Voorkom het ronddwalen van je gasten en maak een duidelijke routebeschrijving. Voeg deze toe aan de unieke trouwkaarten en vertel jullie vrienden en familie hoe ze zo snel mogelijk bij jullie kunnen komen om vooral niks te missen van deze dag.

R.S.V.P. gebruiken is een goed idee!
Dit is een nette Franse afkorting wat ‘répondez s’il vous plaît’ betekent. Met andere woorden: ‘antwoord alstublieft’. Om een idee te krijgen hoeveel mensen ook echt op je trouwdag komen, vraag je de gasten even iets te laten weten in antwoord op jullie uitnodiging. Handig als je plaatsen voor het diner of buffet moet reserveren en je geen zin hebt om nog drie weken na jullie trouwdag de restjes van het buffet uit de diepvries op te warmen!

Dresscode
Vind je het chic als iedereen in stijl is gekleed? Noem dan op je trouwkaart een dresscode. Bedenk wel dat je niet iedereen kunt verplichten de dresscode te volgen; het gaat erom een gezellige en bijzondere dag te hebben en dan is elk ‘feestkleedje’ prima toch?

Thema kiezen
Wil je graag je trouwdag rondom een thema organiseren? Begin er al mee in jullie trouwkaart. Iedereen die je trouwkaart leest krijgt een idee van jullie wensen en ze kunnen zich alvast inleven in de sfeer en stemming die bij het thema past!

Cadeaus voor het bruidspaar
De meeste koppels vragen om geld. Misschien niet zo chic maar wél heel praktisch. Om het toch een beetje leuk te verpakken, kun je door het afbeelden van een klein envelopje kenbaar maken dat je dàt het liefste wilt als cadeau. Zet er ‘kadotip’ naast en de boodschap is héél helder!

Iets doorgeven aan de ceremoniemeester
Is je beste vriend of een familielid ceremoniemeester? Laat een aantal zaken dan aan hem of haar over. Noem de gegevens zoals naam, e-mail of telefoonnummer van deze persoon in de kaart, en laat de gasten voor vragen contact opnemen met de ceremoniemeester. Scheelt veel tijd en jullie kunnen je helemaal concentreren op andere belangrijke dingen tijdens jullie trouwdag.

Adres van het bruidspaar
Noem in de kaart ook jullie gezamenlijk adres. Misschien woon je er al samen en is het bekend, maar voor mensen die niet op de trouwdag kunnen komen en graag iets aan jullie willen opsturen, is het goed dit toch nog even te noemen.

trouwkaart karton
trouwkaart karton

Twee verschillende unieke trouwkaarten

Handig is het op tijd een gastenlijst te maken. Dat klinkt heel officieel, maar we bedoelen gewoon een lijstje waarop je iedereen zet die je voor je trouwdag wilt uitnodigen. Meestal maak je ook onderscheid tussen vrienden en familie die je voor de hele dag wilt uitnodigen en overige gasten die alleen voor een bepaald moment van de dag een uitnodiging krijgen.

Je hebt vast al een idee hoe je de dag gaat indelen. Er zijn uiteraard gasten die je graag voor de hele dag wilt uitnodigen en er zijn er die je op de hoogte wilt stellen van je trouwdag en de gelegenheid wilt bieden je te feliciteren op de receptie. Denk aan collega’s, buren, kennissen, leden van een vereniging, etc. De meeste stellen lossen het op door twee verschillende teksten voor de trouwkaart te gebruiken. Eentje waar alle ceremonies en locaties genoemd worden en één waarmee je de wat meer oppervlakkige kennissen uitnodigt voor de receptie. Maar zoals eerder aangegeven, kun je ook één trouwkaart gebruiken en voor de ‘daggasten’ een aparte kaart toevoegen met alle relevante informatie voor het verloop van de hele dag.

trouwkaarten karton
trouwkaarten karton

Voorbeeldteksten voor de unieke trouwkaarten

Jullie trouwkaart is voor veel mensen een welkome uitnodiging. Met de tekst kun je meteen al een beetje inzetten op de manier waarop jullie die dag willen beleven. Mag het grappig, ludiek, informeel en ongedwongen? Dan moeten de genodigden dat toch een beetje terugzien in de tekst en de opmaak van de trouwkaart. Daarnaast kun je de gasten alvast inspireren en in de stemming brengen voor jullie ‘feestje’. Formeel kan natuurlijk prima, maar het is de vraag of dit nog wel zo past bij hoe we tegenwoordig trouwen en feestvieren.

Nog wat extra tips voordat je de tekst voor jullie unieke trouwkaarten schrijft.
• Bedenk en schrijf een trouwtekst die je zelf leuk of mooi vindt. Kies een tekst die bij jullie en jullie bruiloft past. Maak het leuk, durf een beetje origineel te zijn en verras iedereen met een leuke uitnodiging.
• Je trouwdag is een bijzondere dag die helemaal in het teken staat van jullie. Ook al ben je praktisch ingesteld, maak van de unieke trouwkaarten toch een leuk geheel. Hoe de kaart eruit ziet is belangrijk, maar ook van de tekst erin kun je iets opvallends maken. Net even anders dan ‘gewoon’ en laat ook aan familie en vrienden weten dat je het heel erg leuk vindt wanneer ZIJ er bij zijn. Zij moeten ook het idee krijgen dat zij een belangrijk onderdeel zijn van de feestvreugde op deze dag.
• Voor de vormgeving en tekst kun je een bepaald thema gebruiken. Misschien is dat een thema dat de hele dag terug komt, maar je kunt je ook beperken tot je trouwkaart. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke interesse of hobby, een sprookje, grappige uitspraken of een film.
• Ten slotte, zorg ervoor dat er geen feitelijke foutjes in de tekst van je trouwkaart zitten. Check adressen, plaatsnamen, data en tijdstippen nog eens extra om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen. Je hebt maar één dag om te trouwen; zorg ervoor dat het één van de aller-leukste dagen in je leven wordt!

trouwkaart kraftpapier
trouwkaart kraftpapier

Informele voorbeeldteksten voor op je unieke trouwkaarten

TEKST TROUWKAART 1.
We gaan trouwen en ik heb haar beloofd dat het de mooiste dag van ons leven gaat worden. Help je mee om dat voor elkaar te krijgen?
vrijdag 21 oktober 2019 is de dag dat Nine haar trouwjurk aandoet. Om dan tegen 14:00 uur op het stadhuis van Haren officieel mevrouw de Waal te worden.
Als dat ritueel achter de rug is, gaan we in optocht naar de feestzaal. Om 15:30 drinken we graag samen met jullie een glas champagne om de mooiste dag van ons leven te vieren.
Rond 18:00 gaan we aan tafel en vanaf 20:30 is het eindelijk écht feest!
Als je deze dag niet kunt meevieren, wil je dan even bellen of mailen naar onze ceremoniemeester?
Kadotip : alles wat in een envelopje past…….

TEKST TROUWKAART 2.
Trek je mooiste jurk aan, doe je dansschoenen aan en vier onze trouwdag met ons mee!
Nine & Mark durven het eindelijk aan!
Ze trouwen op vrijdag 21 oktober, om 14:00 uur op het stadhuis van Haren
Wil je dit met eigen ogen zien?
Kom dan naar het stadhuis en zorg ervoor dat bruid en bruidegom ook echt gaan trouwen zodat je die mooie jurk en je dansschoenen niet voor niets hebt aangeschaft.
Na afloop van het plechtige gedeelte van deze dag is er een gezellige borrel in De Feestzaal te Molenhof en snijden we de bruidstaart aan.
Volop tijd om het bruidspaar te feliciteren en bij te kletsen met iedereen die er ook zeker van wilde zijn dat dit stel nu eindelijk eens ging trouwen.
Om ons voor te bereiden op een avond vol plezier en dans, nodigen we je uit om samen met het bruidspaar, aan tafel te gaan en te zorgen voor een goede bodem.
Het diner wordt om 18:00 geserveerd: zorg dat je trek hebt.
Als het eten is gezakt schuiven we de tafels aan de kant en komen je dansschoenen eindelijk van pas!
Vanaf 20:30 is het de hele avond feest! Hoelang dat duurt? Totdat de poezelige voetjes van de bruid in haar chique trouwschoenen zeer doen!

TEKST TROUWKAART 3.
Vrijdag 21 oktober is de eerste dag van wij samen! Nooit meer alleen en altijd samen. Daar moeten we nog wel even voor naar het stadhuis, want we doen de dingen graag in de juiste volgorde!
Om 14:00 uur beginnen we aan ons leven samen, officieel. En dat doen we op het stadhuis te Scheveningen. Met jullie erbij! We nodigen jullie van harte uit om getuige te zijn van het allereerste begin van wij samen.
Is dat ‘samen’ op het gemeentehuis geregeld, dan hopen we dat jullie met ons meegaan naar restaurant De Lover om ons allereerste glas als een kersvers koppel te gaan drinken. Klinkend op onze toekomst samen en feestend met mensen die ons dierbaar zijn, om ons heen.
We hopen dat jullie ook willen blijven voor het eten. Het diner begint om 18:00 uur. En nee, geen doggybags!
Vanaf 20:30 uur is het feest! Flauwe stukjes, hilarische liedjes, gedichten en óók zo’n cliché-ABC…..het mag. Voor één keer, …alles! Wel even de ceremoniemeester inlichten zodat er ook nog tijd overblijft om te genieten van samen dansen, toasten, lachen en ….. elkaar.
Onze kadotip: we hebben alles al, in tweevoud, dus elke gift om dit fantastische feest te kunnen betalen is héél erg welkom.

TEKST TROUWKAART 4.
Heb je vrijdag 21 oktober al iets in je agenda staan??
Wij wel!!
Trouwdag Nine & Mark
Zet deze datum maar vast in jouw agenda want in die van ons sta jij al genoteerd!
Verzet dus die saaie vergadering, het verplichte dineetje met je schoonouders en je wekelijkse borrel met de buren: 21 oktober rekenen we op jouw komst op onze trouwdag.
Om 14:00 uur gaan we naar het stadhuis van Groningen en hopen we jullie daar te begroeten.
Als de ambtenaar van de burgerlijke stand ons het trouwboekje in handen heeft geduwd, is het de bedoeling dat jullie met ons meegaan om de champagne te ontkurken. Dit is rond 14:30 uur in het Veulen te Groningen.
Van al dat drinken en praten krijgen we vast héél veel trek, dus als je wilt, mag je blijven mee-eten. Wel op tijd zijn: om 18:00 uur schuiven we met z’n allen langs het uitgebreide buffet.
Is de inwendige mens verzadigd, dan kunnen we eindelijk de resultaten van onze duur betaalde danslessen laten zien. Wij zullen als bruidspaar het feest openen met een dans en hopen we op een spontane aanmoediging.
Kadotip: alles is goed, zolang er maar een bonnetje bij zit of er een envelopje omheen zit.

TEKST TROUWKAART 5.
Redenen om te trouwen:
• Een ‘motje’
• Geen zin om alleen te eten
• Zin in een feestje
• Bang om over te ‘schieten’
• Je vindt je eigen achternaam niet mooi genoeg
Nee, geen van deze redenen zijn op ons van toepassing.
Wij houden gewoon van elkaar!
….En omdat we ook wel van een feestje houden besloten we om die twee redenen met elkaar te trouwen.
Dus: ook zin in een feestje?
Kom vrijdag 30 juni naar het gemeentehuis van Groningen en wees getuige van ons ja-woord. Om 15:00 uur zullen wij er zijn. Jij ook?
Om 16:00 uur is er een receptie waar iedereen voor is uitgenodigd. Wij gaan ondertussen nog even foto’s maken maar neem het ervan en vraag de barman of barvrouw of ze alvast een biertje voor jullie tapt. Wij haken na onze fotoshoot in en halen de schade wel in.
Honger gekregen? Dan heb je vast wel zin om aan te schuiven voor een gezellig diner. Om 18:00 uur gaan we aan tafel en hopen we dat jij met ons mee-eet.
Na afloop van het diner, is het tijd voor muziek en dans. We hebben een gezellige band uitgenodigd die geweldige muziek ten gehore brengt. Swingen tot we er bij neervallen!
Tot in de late uurtjessss………….
Kadotip: alles wat in de binnenzak van de bruidegom past.

TEKST TROUWKAART 6.
Na 19 boeketten rozen, een paar oorbellen en een gouden ring, op z’n minst 5 romantische dineetjes en zeker honderd liefdesbrieven heeft ze eindelijk JA gezegd!
We gaan 16 oktober 2019 trouwen!
Dankzij deze investeringen – van beide kanten – gaan we elkaar trouw beloven op het gemeentehuis van Zierikzee. Dat gaat om 16:00 uur gebeuren.
We vinden het super als je met ons mee wilt, naar het stadhuis, om erbij te zijn als we deze belangrijke stap in ons leven maken.
Na afloop van de trouwceremonie op het stadhuis, gaan we dit uitgebreid vieren in restaurant de Leeuw aan de Dorpsstraat 5 in Zierikzee. Die stropdas mag dan een momentje af en de knellende schoenen kunnen even onder de tafel worden uitgeschopt.
Het diner met familie en vrienden is één groot culinair feest; heel bijzonder om met iedereen die ons lief is, voor een keer, aan één tafel te zitten! We hopen dat je ook hier van de partij bent.
Eenmaal helemaal verzadigd en verkwikt, gaan we de avond vooral dansend en drinkend doorbrengen. Het leven moet gevierd en vooral een huwelijk.
Kun je deze dag niet, of moet je het diner overslaan? Laat het even weten aan de ceremoniemeester zodat we niet blijven zitten met restjes waar we nog weken van moeten eten!
Kado-tip: alles waarvan jij denkt waar wij niet zonder kunnen of een leuke bijdrage aan ons feest.

TEKST TROUWKAART 7.
 Trouwjurk
 kostuum voor de bruidegom
 uitnodigingen
 trouwkoets
 lease-auto van de baas
 reservering Paleis op de Dam
 reservering feestzaal De gouden Draak
 gouden ringen met diamantje
 gladde gouden ringen
 Bloemen
 champagnewaterval
 glazen met bubbels

Alles is geregeld hoor! Wij zijn helemaal klaar om op 15 juni 2019 te gaan trouwen!
Alles voor deze speciale dag is geregeld en we zoeken nu alleen nog een lief en waardevol gezelschap om deze dag met ons te delen. Kom je 15 juni as. om 16:00 uur naar het stadhuis van Deventer om dit mee te maken? Wij zullen er in elk geval zijn en hopen dat jij er ook bij kunt zijn.
Van dit soort emotionele momenten krijgen wij altijd erge dorst dus als we onze ringen hebben omgeschoven en het trouwboekje is de binnenzak zit van ‘Piet’, dan gaan we gezamenlijk op weg naar restaurant de Drie Linden om als Meneer en mevrouw van de Broek ons eerste glaasje champagne te gaan drinken. Met jullie!
Om 18:00 uur nodigen we je graag uit om met ons aan tafel te gaan. Vandaag geen pasta, maar een feestelijk menu waarvan we denken dat we daar iedereen een groot plezier mee doen.
Rond 20:30 uur verwachten we jou en nog een aantal meer gasten, op ons feest. De band speelt en verzoeknummers mogen. (geen André Rieu, Alice kan niet walsen).
Leuk als je kunt komen deze dag met ons te vieren en we kijken uit naar je komst!
Cadeautip: alles is welkom, liever geen flanellen lakenset, peper en zoutstellen of handdoeken.

trouwkaart kraft
trouwkaart kraft
trouwkaarten kraft
trouwkaarten kraft